Gratis Verzending! Dezelfde dag verzonden! | Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden.

Materialen

 

Lavasteen 

Lavasteen Ook wel bekend als riviersteen, basalt of graniet. Lavasteen is een zeer hard en dicht gesteente afkomstig uit Java en een waardevolle steensoort die veel gebruikt wordt door de beeldhouwers op Java, Indonesië.

Elke steen is verschillend van kleur en geeft daardoor elk beeld een karaktervolle tekening.

Door de hardheid is lavasteen moeilijker om mee te werken waardoor een beeldhouwer meer werk heeft aan het kappen van een beeld van lavasteen, mede hierom en de eigenschappen zoals de hardheid maakt beelden van lavasteen waardevoller.

Sommige beelden van lavasteen hebben een patina afwerking. De patinering wordt gedaan via een bepaald process middels het gebruik van bananenbladeren voor de kleuring. De patinering zal na loop van tijd veranderen waardoor de natuurlijke kleur weer zichtbaar kan worden. Dit is geen reden voor klachten. Elk figuur is uniek en de resulterende “verweerde look” geeft het beeld een onmiskenbaar karakter.

Lavasteen is winterhard.

 

Groensteen

Groensteen is een vulkanisch gesteente afkomstig uit Java en is donkergroen, bruingroen tot grijsgroen van kleur. Ook wel bekend als basaniet.

Groensteen is minder hard en dicht dan lavasteen maar evengoed een redelijk harde steensoort om mee te werken waar beeldhouwers prachtige kunstwerken van maken zoals hindoe beelden, boeddha beelden, versierde bloempotten, poortwachters en nog veel meer.

Ook groensteen beelden kunnen een patina afwerking hebben, meestal in de kleur bruin tot zwart. Ook deze afwerking kan na verloop van tijd verdwijnen waardoor de natuurlijk kleur zichtbaar wordt.

Groensteen is met de juiste zorg redelijk vorstbestendig. Wij adviseren om vormen waar regenwater in kan komen te staan af te dichten. Als water bevriest zet het uit en dat kan ervoor zorgen dat het steen kan barsten.

 

Blackstone 

Zwarte lavasteen uit de omgeving van Jogjakarta, iets poreuzer vergeleken met bijvoorbeeld lavasteen (graniet/riverstone) maar evengoed zeer hard en vorstbestendig.

 

Sandstone

Grijs van kleur en wat fijner qua structuur waardoor zachter en minder vorstbestendig. Omdat het in Nederland redelijk veel regent en kan vriezen s'winters raden wij het persoonlijk niet aan voor buitenshuis om zo een langere levensduur te garanderen.

 

Suar Hout

Suarhout is het hout van de Albizia Saman boom, ook wel bekend als de Regenboom, een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in Indonesië als plantageboom is aangeplant. Het hout is bekend onder een aantal verschillende namen, waaronder Monkeypod, Samenes Saman, Parota, Zuid-Amerikaanse walnoot, en Acadia, maar ook Suar hout. Het suar hout dat in Indonesië Trembesi of Suar wordt genoemd, heeft een aantrekkelijke nerf die geschikt is voor fijn meubilair. Het is een prachtig goed gevormde houtsoort, met overvloedige dwarsnerf. Suarhout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de bouw van meubilair zoals boomstamtafels en consoletafels.

Suarhout wordt al decennialang door Zuidoost-Aziatische landen gebruikt voor meubelen. Suarhout is algemeen bekend als een van de duurzaamste en betaalbare houtsoorten. Dat is de reden waarom veel fabrikanten zowel budget meubilair als high-end meubilair met dit hout produceren.

 

Teak Hout

In Indonesië worden vooral teak houten meubelen gekocht, welke uit Java komen. De teakboom (Tectone Grandis) is geen oorspronkelijke boom op Java. Deze bomen zijn ooit aangeplant door de Nederlanders tijdens de koloniale periode. Gelukkig wordt er nog steeds bijgeplant. Het is belangrijk voor een klant te weten dat hout een product is dat werkt door het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Door het toenemen van de luchtvochtigheid stijgt het vochtgehalte in het hout en zet het uit; in de winter blijft men daar dan weer onder omdat de woning dan met een van de bestaande soorten verwarmingssystemen wordt verwarmd en vocht uit het hout trekt en verdampt. Het hout krimpt. Het kan dan ook niet anders of het hout, een natuurlijk product, is aan veranderingen onderhevig.

 

Mango Hout

Mangohout is een hardhout soort, afkomstig uit Zuid-oost Azië, met name India, maar de producten die we aanbieden zijn voornamelijk afkomstig uit Indonesië. Een mangoboom kan wel tot zo’n 40 meter hoog worden met een stam van 3 à 4 meter dik. Mangohout heeft een warme uitstraling met een licht tot goudbruine kleur. Mango kan ook wel vergeleken worden met teakhout, maar heeft door zijn specifieke structuur toch zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek! Daarnaast is Mangohout een ecologisch verantwoorde houtsoort. De boomsoort staat namelijk niet op de lijst voor bedreigde boomsoorten.